Warme mantelzorg?

Oma Truus

Oma Truus, mijn schoonmoeder, woonde 10 jaar bij ons op het erf toen ze in februari 2012 overleed. Wij verkeren in de zeer gelukkige omstandigheid dat we haar de woonfaciliteiten konden bieden en iedereen vond oma zo dicht bij een goed plan. Samen met de thuiszorg deed Gabrielle aan “warme” zorg voor haar moeder. Bij dit besluit moest ik steeds terugdenken aan mijn discussie die ik ooit voerde tijdens een reis door China. Die Chinezen wilde niet van mij aannemen dat ons publiek gefinancierde sociale vangnet echt sociaal was, immers zorg je toch zelf voor je familie als oer- en kerntaak?

Na het overlijden van oma bleek dat Gabrielle met haar warme inzet voor haar moeder door de SVB werd aangemerkt als een te complimenteren mantelzorger en ontvangt daarvoor een overheidsbeloning van € 200!!!

Hoe kan ik een Chinees ooit uitleggen dat wij in een cultuur leven, waarin je door de staat materieel wordt beloond voor het verzorgen van je familie, in dit geval je moeder. Zij vinden dat vast heel raar en ik ook!

1 gedachte op “Warme mantelzorg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.