Scheef wonen?

In het streven naar sociale rechtvaardigheid en eerlijk verdelen van lasten heeft de 2e Kamer een wetsvoorstel aangenomen, waardoor het mogelijk wordt om huurders die meer dan € 43.000 bruto per jaar verdienen 5% meer huur te laten betalen dan andere huurders. Tegen de zin van politiek en verhuurders in heeft de rechter niet toegestaan dat verhuurders inkomensinformatie van huurders opvragen, zolang de wet niet in werking is getreden.

Ik begrijp hier uit dat verhuurders het recht krijgen om bij de belastingdienst inkomensgevens van (potentiële) huurders op te vragen? Is het mogelijk om in een land waarin de privacy als zo belangrijk wordt ervaren om een al dan niet louche verhuurder het recht te geven persoonlijke gegevens van mede burgers op te vragen bij de belastingdienst? Ik vind dat ongelofelijk onacceptabel!!!

3 gedachten over “Scheef wonen?

 1. Mee eens, maar op welke manier moet je het dan wel controleren?
  De huurder zal zelf verplicht moeten worden zijn jaarcijfers te overleggen aan de verhuurder.

  • Gewoon stoppen met die onzin van 5% meer, we hebben daarvoor progressieve belastingtabellen. Als we allerlei uitgaven ook inkomensafhankelijk maken wordt het onoverzichtelijk en dan heeft ook iedereen dezelfde koopkracht.

 2. Wat een onzin.Kan iedereen zo maar prive gegevens opvragen bij de belastingdienst ?
  Nee.natuurlijk niet.
  Bovendien wil men uitgaan van de gegevens in deze van het lopende jaar.
  Nee,natuurlijk niet,Men dient in dat geval uit te gaan van de inkomsten van het voorgaande jaar,zulks i.v.m mogelijke toegekende aftrekposten : dus minder belastbare inkomsten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.