Flamengo bij Alhambra

Als bestuurslid van de Stichting Alhambra ontbrak ik gisteravond uiteraard niet op het laatste concert van het seizoen 2011/2012. In ons thuistheater “De Vigilantie” van Simon Overtoom aan het Verdronkenoord in Alkmaar trad op flamengogitarist Jacco Muller samen met de Andalusische zanger Juan Penas. Het tweetal nam ruim de tijd om het publiek in het uitverkochte theater veel moois te bieden en de sfeer kwam tot een
hoogtepunt toen een tweetal in de zaal aanwezige leerlingen van Jacco het concert opluisterden. Een mooie, sfeervolle en waardige afsluiting van het seizoen.

Alhambra vraagt voor haar concerten de redelijke prijs van € 15. Toch is het elk seizoen weer een hele opgave om met erg weinig subsidie en een gebrek aan sponsors de talenten weer een podium te bieden en hen daar in een juiste verhouding voor te belonen. Zeker de financiering van wat grotere gezelschappen is lastig, maar ik complimenteer mijn medebestuurders voor hun creatieve oplossingen en de optredende musici voor de bereidheid zich te aan te passen aan ons beperkte financiële budget.

Ook volgend jaar zullen wij weer ons best doen om veel moois te bieden, te beginnen in december 2012 met een koffieconcert in Theater De Vest en dan in de periode januari/april 2013 met onze reeks van vier concerten in De Vigilantie. Kom vooral in zo goot mogelijke getale en geniet van de vaak jonge en veelbelovende artiesten. Neem af en toe een kijkje op onze website.

 

1 gedachte op “Flamengo bij Alhambra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.