Geert & Abdullah

Onze VVD-afvallige Geert wekt mijn interesse. Als een der weinigen is hij bereid afstand te nemen van de regenteske politiek en niet meedoet aan het “Old Boys Network”, dat is verfrissend. Terecht maakt hij ons bewust van het rampzalige vreemdelingenbeleid in de laatste 20 jaar. Ook is het goed dat de discussie op gang komt over de verschillen in culturen, waardoor zichtbare zaken bespreekbaar worden en we integratie positief kunnen bevorderen zonder zelf steeds in de knel te raken. Net als hij begrijp ik ook niet dat opruiende imams en gelijkgestemden alle ruimte krijgen zonder als haatzaaiend te worden aangemerkt in een situatie dat men trachtte Geert daar strafrechtelijk voor te vervolgen. De keerzijde van Geert is dat hij naast de hiervoor genoemde punten niet beweegt, niets vernieuwends brengt, vasthoudt aan verouderde pensioenvoorwaarden en marktblokkerend arbeidsrecht. Per saldo toch niet zo aantrekkelijk, maar dat is niet uniek voor een politicus.

Abdullah Gül is sinds 2007 president van Turkije en samen met de premie Erdogan komt de seculiere staat aldaar steeds meer ter discussie. Hij is een goede vriend van ons land, vandaar ook zijn bezoek dezer dagen. Hij meende voorafgaande aan zijn bezoek even iets te moeten melden over Geert en discriminatie, lees zelf maar.…..

Is dat nu serieus te nemen, de uitspraken van Gül? De leider van een land waarin journalisten worden vervolgd, Koerden worden onderdrukt, genocide wordt ontkend en hij foute imams in Nederland niet veroordeelt heeft een mening over onze Geert. Ik vind het op zijn minst ongepast. Maar onze regenten, steeds op de bres voor onze internationale reputatie, pikken het allemaal maar, stel je voor dat andere landen ons wijzen op een smet op het blazoen! Van de koningin begrijp ik het wel, die kan vriend zijn met iedereen.

We mogen best zeggen wat we er van vinden, ook tegen Abdullah Gül. In dit geval ben ik voor Geert!

2 gedachten over “Geert & Abdullah

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.