Meer voetbal

Het voetbal is druk met transfers, zowel clubs, spelers als betrokken adviseurs. Niet vreemd: voetbal is geld! Tegen alle logica in gaat er zeer veel geld om in afkoop en salarissen in deze branche, waarin niet wordt verdiend en het alleen maar geld kost.

Dan het gedoe op het veld. Voetballers rollen over de grond, scheidsrechters fluiten de boel dood, spelregels en bijkomende techniek lopen decennia achter. Eigenlijk steeds meer vervelend om naar te kijken. 

Met enige weemoed blik ik dan terug op de Olympische Spelen. Heb ik ook mijn bedenkingen bij, maar er was veel mooie sport te zien. Met veel plezier keek ik naar het hockey. Een technische, snelle sport, technisch aangepast aan deze tijd, geen aanstellerige geblesseerde spelers. Nee een fris ogende sport met actieve sporters, die voor een kleine beloning topsport bedrijven. Dit in tegenstelling tot overbetaalde voetballers.

Als Platini zijn hervomingsplannen voor de financiële herstructurering van het clubvoetbal niet doorzet betekent dat het failliet van het hedendaagse voetbal.

Wat mij betreft OK, kijk ik gewoon naar hockey of naar Epke Zonderland.

 

1 gedachte op “Meer voetbal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.