Wie mag er wel en wie mag er geen kinderen krijgen?

Interessant vraagstuk. Je kunt hele duidelijke gevallen noemen waarbij voorplanting beter niet kan plaatsvinden. Probleem is waar ligt de grens en wie bepaalt die? Kan de 2e Kamer besluiten dat een jaarlijks bij te stellen hoogte van het IQ de norm wordt? Zoiets als langzaam afbouwen net als bij de aftrek van hypotheekrente? Alleen nog mensen van goede kwaliteit en dan misschien ook nog raszuiver? Vonden we in 1940/1945 geen goed plan, voorzichtigheid is dus geboden!!!

weblogs.nos.nl

Pieter van Vollenhoven is voorstander van een discussie over verplichte anticonceptie voor ongeschikte ouders, zoals zwakbegaafden, psychiatrische patienten of verslaafden. Tijs van den Brink praat hierover met Suus Jonker, kind van zwakbegaafde ouders. Christel Jansen is ook in de studio. Zij schre… >> lees meer >>

1 gedachte op “Wie mag er wel en wie mag er geen kinderen krijgen?

  1. Mee eens, maar zoals eerder gesteld op FB: Hoe kan je dat veilig kanaliseren en legaliseren? De kosten zijn minder belangrijk dan de beschadigde kinderen.
    Zijn ouders (ongeacht of ze zwakbegaafd, verslaafd, pedofiel, kindermishandelaars, e.d.) eenmaal in de fout gegaan, dan moet er ingegrepen worden, lijkt mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.