Innocence of Muslims

De Islamitische wereld maakt kabaal en roept brand en doet moord. Al dat kabaal was aanleiding om op YouTube eens te kijken naar de omstreden film Innocence of Muslims, iets wat ik zonder al dat kabaal zeker niet gedaan zou hebben.

iomIk heb zelden zo’n slecht filmpje gezien en het is zo knullig dat je het eigenlijk niet serieus kunt nemen, zelfs Geert niet. Het doel ontgaat mij ook en het zou er op kunnen lijken dat de maker van de film inderdaad beoogde de overgevoelige moslimwereld tot kabaal aan te zetten. En dat dat is uitstekend gelukt.

Het zou erg verstandig geweest zijn als de moslimwereld tot dezelfde conclusie was gekomen en het filmpje gewoon had genegeerd als een onbenullig product van een tot dan onbekende knutselaar. Maar nee, ze zijn beledigd en dat is de schuld van alle Amerikanen en geweld is hun enige uitweg.

In het nieuws zag ik een moslimleider op het Museumplein in Amsterdam die zijn toespraak begon met de woorden “Er is geen god behalve Allah” en daarmee is hij, en met hem waarschijnlijk een groot deel van de Islamitische wereld, veel kwetsender voor andersdenkenden dan die stomme filmmaker.

Dus kabaal maken was onverstandig, tenzij je bewust kiest voor kabaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.